Amandel asperge soep recept
2020-02-23- Course: Voorgerecht
- Add to favorites
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Ingredients
- 700 gr asperges
- 4 dl gevogeltefond (bokaal)
- 4 el gemalen amandelen
- 3 el amandelschilfers
- 1 ui
- 1 el boter
- 1 dl room
- 2 takjes peterselie
- peper en zout
- 1 eierdooier
Bak de amandelschilfers al roerend en zonder vet in een antikleefpan, tot ze lichtbruin zijn. Snij de diepgevroren asperges in heel kleine stukjes. Laat enkel aan de punten ongeveer 2 cm. Snipper de peterselie fijn. Snipper de ui fijn.Bak de ui glazig in de boter gedurende 1 min. Voeg er de diepgevroren aspergestukjes en aspergepunten bij, de gevogeltefond, peper en zout, en laat 10 min. koken. Haal er een 12-tal aspergepunten uit en hou opzij. Voeg de gemalen amandelen en de room toe en Laat nog 3 min. koken. Mix de soep fijn. Voeg water toe tot de soep romig is en doe er de aspergepunten in. Roer een eierdooier los in enkele lepels soep en voeg bij de soep. Verwarm indien nodig nog wat op een zacht vuur. Laat met rneer koken.