Zo maak jij de perfecte soep
Ondanks het feit dat veel mensen soep niet zien als een maaltijd, zien we dat soep nog altijd uitermate populair is. Niet alleen in een restaurant als voorgerecht, maar ook als lunch en zelfs als diner. Waar het vaak als avondeten wordt gecombineerd met brood, zien we dat bepaalde soepen ook prima op zichzelf als avondeten kunnen dienen. Hierbij kun je denken aan een goede erwtensoep. Ondanks het feit dat er ontzettend veel verschillende soorten kant-en-klare soepen verkrijgbaar zijn in onder andere de supermarkt, gaat er natuurlijk niets boven een soep die je helemaal zelf maakt. Omdat het niet voor iedereen even vanzelfsprekend is, hebben we een aantal handige tips voor je, die je soep nog lekkerder kunnen maken.
Kies de juiste groenten
Groenten zijn de perfecte smaakversterker voor je soep. Stel dat je een heerlijke groentesoep maakt, dan is het aan te raden om wat vers gesneden groentes door de soep te doen. Probeer wel te wachten tot het laatste moment. Dit zorgt er namelijk voor dat de groentes wat knapperig blijven, waardoor je niet alleen smaak, maar ook direct een ‘bite’ aan je soep toevoegt. Dit kun je bijvoorbeeld ook doen bij een verse tomatensoep. Uiteraard is het dan verstandig te kiezen voor wat stukjes verse tomaat. Zorg er dan uiteraard wel voor dat ze vooraf zijn ontveld.
De juiste basis
Iedere soep begint met een goede basis. Het maakt daarbij niet uit wat voor soort soep of je maakt. De basis van iedere soep bestaat daarom dus ook uit een kwalitatief hoogwaardige bouillon. Voordat je daadwerkelijk begint met het maken van de bouillon, is het eerst zaak om wat heerlijke groenten en verse specerijen toe te voegen. Zo kun je alvast een uitjes snipperen en een teentje knoflook persen. Je zult zien dat wanneer je dit in combinatie met een goede bouillon als basis neemt, werkelijk iedere soep een heerlijke smaakbeleving zal verzorgen.
Vermijd magi
Het welbekende potje maggi, wie kent hem niet. Waar het tijdens het sporten vanzelfsprekend is een sportbeha te dragen om ervoor te zorgen dat je borsten niet tot nauwelijks kunnen bewegen, zien we bij veel mensen die soep eten dat ze direct beginnen met het strooien van maggi. Dit is zo zout dat het bijna nutteloos is om de soep verder te voorzien van allerlei verschillende smaken. Hoe goed je ook je best hebt gedaan, de smaak van maggi zal dan overheersen.
De finishing touch
Waar een paar druppels maggi alles behalve een finishing touch zijn, is dit wel mogelijk met allerlei andere ingrediënten. Waar veel vrouwen de finishing touch voor het sporten zoeken in de uitstraling van hun sportbeha anita, geldt dit bij soep ook. Vooral bij een tomatensoep is het aan te raden om te kiezen voor een scheutje crème fraise vlak voor het serveren. Dit zorgt niet alleen voor een optisch veel mooier ogende soep, maar komt ook de smaak zeker ten goede. Wel is het handig vooraf even te vragen of iedereen dit ook daadwerkelijk lust. Het kan zijn dat niet iedereen het lekker vindt en dan is het natuurlijk zonde.