Aardappel preisoep recept
2020-02-20- Course: Voorgerecht
- Add to favorites
- Servings: 4 kommen
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 25m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Ingredients
- 500 gr aardappels
- 2 dunne preien
- 1 pakje Franse Uiensoep (Honig)
- 200 ml slagroom
- zout
- versgemalen peper
- nootmuskaat
- 75 gr spekreepjes
- 2 bosuitjes
Schil en was de aardappels. Snij de aardappels in stukken.
Maak de prei schoon en snij ze in ringen. Was de prei.Breng de inhoud van het zakje soep met 1 1/2 Liter koud water al roerend aan de kook.
Voeg de aardappels en de prei toe aan de soep en laat deze bijna geheel afgedekt ca. 15 minuten zachtjes koken. Roer de soep regelmatig om.
Pureer de soep en roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Bak de spekjes uit in een droge koekenpan.
Was de bosuitjes en snij ze in schuine ringetjes.
Verdeel de soep over 4 kommen, verdeel de spekjes erover en garneer de soep met de bosui.