Asperge-erwtensoep met parmezaanse kaas recept

2020-02-23
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Ingredients

  • 350 g asperges
  • 2 preien
  • 1 laurierblaadje
  • 1 wortel, grofgehakt
  • 1 stengel selderij gehakt
  • een paar takjes verse peterselie
  • 1,75 liter koud water
  • 25 g boter
  • 150 g verse doperwten
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • 1,2 dl slagroom
  • geraspte schil van een halve citroen
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • parmezaans kaasschaafsel, om erbij te serveren

1. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges af en leg de stelen opzij. Hak de eindjes in grove stukken en doe ze in een grote pan. Snijd en hak de groene stukjes van de prei en doe die samen met het laurierblaadje, de wortel, selderij, takjes peterselie en het koude water bij de stukjes asperge. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon en gooi de groente weg
2. Snijd de topjes van de asperges en zet die opzij. Snijd vervolgens de stelen in korte stukjes. Hak de rest van de prei
3. Smelt de boter in een grote pan en doe de prei erin. Bak 3-4 minuten tot de prei zacht is. Doe dan de stelen van de asperges, de doperwten en de gehakte peterselie erbij. Giet er 1,2 liter van de aspergebouillon bij. Breng aan de kook, zethet vuur laag en laat 6-8 minuten koken, tot de groente gaar is. Breng op smaak
4. Laat de soep iets afkoelen en pureer haar in een keukenmachine of mixer tot een gladde massa. Wrijf de puree door een heel fijne zeef terug in de afgespoelde pan. Roer de slagroom en citroenschil erdoor
5. Breng een klein steelpannetje water aan de kook en kook daarin de aspergetopjes 2-3 minuten, tot ze net zacht zijn. Giet ze af en spoel ze koud onder de kraan. Warm de soep op zonder haar aan de kook te laten komen.
6. Schep de soep in zes verwarmde komrnen. Garneer de soep met de aspergetopjes. Strooi er wat geschaafde parmezaan en zwarte peper uit de molen over en serveer direct.

Ingrediƫnten:, , , ,