Asperge roomsoep recept
2020-02-23- Course: Voorgerecht
- Niveau:Beginner
- Add to favorites
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Ingredients
- 300 g schoongemaakte dunne, witte asperges
- 9 dl kippenbouillon (of groentebouillon)
- zoutsnufje suiker
- 1 sjalot
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 1 bakje creme fraiche
- 1 el fijngehakte peterselie
- 2 el fijngehakte kervel
- (versgemalen) peper
- hardgekookt ei
Snijd de kopjes (ca. 2 cm) van de asperges en houd ze apart.Snijd de rest van de
asperges in stukken.Breng de aspergestukken in de bouillon aan de kook en kook ze in
ca. 20 minuten gaar.Laat de bouillon afkoelen.Pureer de aspergestukken met een staafmixer, of wrijf ze door een zeef, in de koude
bouillon.Kook intussen de kopjes van de asperges in een beetje water met zout en een
snufje suiker beetgaar in ca. 12 minuten.Snipper de sjalot fijn.Verhit de boter in
een soeppan en fruit de sjalot glazig.Voeg de bloem toe en laat dit al roerend ca. 2
minuten op laag vuur garen.Voeg beetje bij beetje en al roerend het asperge-bouillon
mengsel toe en breng de soep al roerend aan de kook.Voeg de aspergekopjes toe.Meng
de creme fraiche met peterselie en kervel.Roer het mengsel door de soep en breng de
soep zo nodig verder op smaak met peper en zout.