Bietensoep met courgette recept
2020-02-23- Course: Voorgerecht
- Niveau:Beginner
- Add to favorites
Average Member Rating
(4 / 5)
1 People rated this recipe
Ingredients
- 500g gekookte bietjes
- 3dl bouillon
- 1 courgette
- zout
- peper
- 1 ei
- 1 bekertje zure room
- 1 eetlepel gehakte bieslook
Pel de bietjes en pureer ze met een staafmixer of in een keukenmachine.
Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes.
Breng in een pan water aan de kook en kook hierin het ei 10 minuten.
Laat dan het ei schrikken onder de koude kraan, pel het ei en snijd het in stukjes.
Doe de bietenpuree met de bouillon en de courgette in een pan, breng dit aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Breng dan de soep op smaak met peper en zout en roer de stukjes ei en zure room erdoor.
De soep mag nu niet meer koken.
Strooi vlak voor het opdienen de bieslook over de soep.