Bloemkoolsoep met broccoli recept
2020-02-24- Course: Voorgerecht
- Niveau:Beginner
- Add to favorites
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Ingredients
- 1 l kalfsbouillon
- halve bloemkool (ca. 500 gram)
- 250 gram broccoli
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 4 eidooiers
- 0,5 dl room (of koffieroom)
-De bloemkool in de bouillon gaarkoken en pureren.
-50 gram boter in een pan uit laten bruisen, de gezeefde bloem toevoegen, dit geheel af laten koelen ( = roux )-Warme kalfsbouillon met gepureerde bloemkool op de roux gieten en al roerend aan de kook brengen (ca. 10 minuten laten uitkoken).
-.De broccoli in kleine roosjes snijden en in de soep beetgaar maken, afsmaken met peper, zout en nootmuskaat.
-Vlak voor het opdienen de eidooiers en room toedienen, de soep mag nu niet meer koken.